top of page

Logo

Het Flowatelier

Voor Melissa van Koppen mocht ik voor 'Het Flowatelier' aan de slag om een logo te ontwerpen. 'Het Flowatelierbegeleidt en traint mensen in slimmer, leuker en productiever werken, om zodoende flow in het werk te creëren. Dit doet zij op een authentieke, eerlijke, transparante manier.

Allereerst ga ik in gesprek met de klant om uit te zoeken wat de naam van haar bedrijf en vooral het woord 'flow' voor haar betekenen. Veelal vraag ik dan de klant een moodboard te maken van stijlen/visuals, logo's en/of identiteiten en lettertypes die wel en vooral ook die niet aanspreken.
Zo kom ik er snel achter wat bij een klant past en waar deze blij van wordt. Naast de wens voor een logo had de klant ook de wens voor een beeldmerk dat op zichzelf staand gebruikt kan worden.

 

Flow staat voor Melissa voor de twee polariteiten; rust/balans - versus - energie/in beweging. Het Lemniscaat staat voor oneindigheid en verbindt door haar vorm deze 2 uitersten. Wanneer het Lemniscaat in een verticale positie geplaatst wordt, ontstaat een gestileerde 'f'.

 

Het allertofste vind ik het wanneer de raakvlakken van de 2 professies (vormgeving en coaching) die ik uit voer, samenkomen. En dat was in dit geval zo!

 

Melissa van Koppen:

"Dank voor je prachtige ontwerp. Het is: fris, artistiek, strak en duidelijk tegelijk. Ik vind het prachtig hoe je het lemniscaat verwerkt hebt en omgetoverd hebt naar een F. Ik merk dat het geel en die lemniscaat wat met me doen. Gaaf hoe je dit na mijn vage aanwijzingen hebt kunnen ombuigen hiernaartoe! Heb het logo op me in laten werken en ik ben geloof ik verliefd erop geworden."

bottom of page